worldmap
 
 
 
 
 
 

The Library of Light

[Spring 2016 studio work]

The proposed design is a vertical extension through currently unused spaces with a focus on the attic, basement and outdoor pathway. With this intervention, I tried to solve problems in the redwood library such as the issue of limited space for administrators, confusing entrance for the public and an ineffective skylight.

The ineffective skylight with an old wood structure has been addressed. The complicated wood structure within the hidden roof in the delivery room makes the skylight less effective. To utilize this otherwise wasted space, the new design has removed the interior wood structure and inserted a glass box which allows the natural light to penetrate the delivery room. With the higher space in the delivery room, 3 stories has been created. The atrium has same width and length with existing the skylight from basement to 3rd floor in the delivery room.

Design Museum Foundation in Boston

[Fall 2015 studio work]

The mission of the Design Museum Foundation is Design is everywhere. So are we. They promote all things design. and highlight the positive impact good design and innovative thinking can have on literally everything. It produces public exhibitions, events, and online content to show the who, why, and how behind the things we see and use everyday.

Despite this ambitious mission to be everywhere, the museums location at the 7 tide street is industrial landfill area, so its atmosphere is desolate. There are no interesting element(even no buildings) nearby to attract people to the site, which means it is difficult not only to attract people with an interest in design but also to attract people who might just be passing by.

The History of Garden Museum in Copenhagen

[Summer 2015 studio work]

I designed The History of Garden Museum in Copenhagen, focusing on the history of parks in Copenhagen.

Copenhagen has parks which were laid out on the grounds of the old fortification ring after it was decommissioned in the 1870s, the parks still retains elements from the old fortifications in its topography. The Fortification Ring has been dominated by a number of parks and distinctive greenspaces and it is still maintained and developed as a green belt within the city limits.

Therefore, the greenspaces make the city more active and pleasant environment. The citizens in Copenhagen have a new greenspace, getting information about the history of parks in the museum.

The design of museum was inspired by the shape of old fortifications which are still clearly seen in the topography in Copenhagen. The characteristic of fortification is enclosed by water and walls, so I used them as a concept. The walls are used in the boundary of site and road . the water is on the north where the entry for the building is located. When people have to enter the building, they encounter the walls first, making them curious about the building and then see the water. After crossing the bridge, they will finally see the site. At this moment, they feel the quiet, calm atmosphere and nature environment.

Upon entering the site, visitors are to take a path to see the exhibition by chronological order, starting from the 16th Century to the future. Each gallery has unique courtyard and exhibition rooms according to their era.

Hialeah Art Center

[Fall 2010 studio work]

On August 10th, 2006, Camp Hialeah was formally returned to Busan Metropolitan City and was opened to the public in April of 2010. Camp Hialeah is a former Imperial Japanese Army base and United States Army camp located in the Busanjin district of the city of Busan, South Korea. The camp was closed and stopped in its urbanization process for the last 100 years, while the city of Busan continued growing and eventually surrounded the camp, creating a kind of independent land within the city. Now, citizens have the chance to regain this land and its historic modern buildings.

The Renovation of Camp Hialeah project aimed to preserve valuable modern buildings and provide new places for the city’s arts-based community.

In contrast with the surrounding dense high-rise buildings, the camp contained single story buildings spread sparsely. This distribution opened the possibility that the camp could become a park for citizens. Therefore, I planned to make underground spaces so as to provide citizens with resting spaces (existing spaces) and community spaces (renovated spaces), while also preserving the modern buildings.

A main road across the site has two important functions: connecting the camp with the city and providing underground spaces for natural light. The road connects with the main street of the city, which helps Hialeah to be absorbed in the city of Busan by providing easy access for people visiting it. In addition, it connects with the lowest floor, so it is possible for sunlight to penetrate into the interior space.

Cartier Office Building

[Fall 2011 studio work]

The Cartier Korea branch building is planned to be a new landmark in the Gwangalli skyline. This diagonal building built in a simple, dynamic and geometric shape presents a striking contrast to its surroundings. The urban area of Gwangalli in Busan is surrounded by various nature, such as mountains, beaches, and parks. However, most of the buildings located in Gwangalli are box-like shapes that only face the beach.

Having different spaces on each floor plan creates a more unique system, rather than a typical office tower. In addition, the atrium serves as a buffer zone that provides employees with a healthy and pleasant interior workplace to promote performance.

Brain Museum

[Spring 2010 studio work]

More recently, there has been a lot of focus on human technology helps to improve the quality of life and build character. Especially, people highly pay attention to the education about enhancing the potential ability and limitless capacity of human’s brain.

The Brain Museum provides useful information on the brain for from infants to adults. The information about brain can be utilized in releasing stress, boosting memory, and improving physical ability.

The design of museum was inspired by the structure of a neuron that is an electrically excitable cell that processes and transmits information through electrical and chemical signals.